Investitie de 280.000 EUR in rezervatia de ursi de la Zarnesti

Asociatia „Milioane de prieteni” Brasov a inaugurat in cadrul rezervatiei de ursi de la Zarnesti, cel mai mare tarc destinat ursilor din rezervatie care include si un observator subteran destinat vizitatorilor care vor sa vada ursii de la distanta mica chiar din interiorul habitatului lor natural.
Tarcul pentru ursi, care este al treilea din rezervatie, dar cel mai mare ca dimensiuni, are 9 hectare de teren impadurit, a necesitat o investitie totala de circa 280.000 EUR care a fost suportata in intregime de organizatia World Society for the Protection of Animals, WSPA, din Marea Britanie.
Pentru consolidarea drumului din interiorul si exteriorul tarcului au fost concepute 50 de gabioane, care vor opri alunecarile de teren cauzate de ploi, aluviuni sau masini grele.
Tarcul este dotat cu o piscina naturala si una betonata. O alta noutate este ca ursii vor avea la dispozitie materia prima pentru a-si construi barlogul.
Rezervatia, care se intinde pe o suprafata de peste 60 de hectare, adaposteste in prezent 65 de ursi proveniti din captivitate, care erau tinuti in conditii improprii la restaurante, benzinarii, hoteluri sau chiar manastiri.
Pretul de intrare la rezervatie este de 5 RON pentru copii si 25 RON pentru adulti. Tunelul se afla la 3 m sub pamant, 30 m in interiorul tarcului si la 15 m distanta fata de una din cele doua piscine mari din tarcul respectiv. In acest spatiu octagon, de 9 mp, incap aproximativ zece persoane care au posibilitatea de a observa ursii din tarc prin cele 7 geamuri securizate. 

Source: Wall-Street