Investitie de 20 milioane RON in reabilitarea Aeroportului Craiova

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a anuntat ca Aeroportul International Craiova va intra intr-un proces de reabilitare ce va costa 20 milioane RON, suma provenita din bugetul CJ Dolj.

Proiectul de reabilitare a aerogarii prevede realizarea unei anvelope unice care va imbraca cele cinci cladiri deja existente. Se vor crea si extinderi pe 10.000 mp, spatii care vor fi destinate agentiilor de turism, bancilor, dar si spatii de alimentatie publica.

Prioteasa a declarat in acesta saptamana se vor deschide ofertele celor 27 de firme interesate de investitia privind reabilitarea Aeroportului International Craiova.

CJ Dolj a mai investit 2 milioane RON in reabilitarea pistei de aterizare-decolare a aeroportului, unde a inlocuit jumatate din dale si a marcat pista de aterizare.

Reprezentantul CJ Dolj, a declarat ca, in prezent, se lucreaza la asamblarea Instrument Landing System (ILS) care va facilita aterizarea avioanelor atunci cand vizibilitatea este redusa. Sistemul a necesitat o investitie de 2 milioane EUR.

Source: Business Standard