Investitie de 100 mil. EUR in amenajarea complexului Blaxy Premium Resort & Hotel de langa localitatea 23 August

Omul de afaceri de origine turca Oguz Yilmaz, va dezvolta langa localitatea 23 August un complex ce va include 900 de apartamente, un hotel de 5 stele, piscine, restaurante, baruri, cluburi si terenuri de sport si va fi dat in folosinta treptat, pana in 2016.
Planurile dezvoltatorului includ si construirea unui hotel de 5 stele care va avea pana la 400 de camere, dotat cu business center, Health Club, Spa si piscina acoperita. Un teatru de vara de tip amfiteatru, o plaja privata in suprafata de aproximativ 9.000 mp si o parcare privata amplasata pe un teren de 13.000 mp vor deservi atat complexul rezidential, cat si hotelul.
Dezvoltatorul va lansa in premiera in Romania conceptul de "proprietatea periodica", prin care un proprietar va avea acces la concedii pe viata intr-o casa de vacanta care ii va apartine in fiecare an, timp de o cel putin o saptamana avand posibilitatea de a o inchiria, vinde sau lasa mostenire.
Complexul va avea doua tipuri de unitati care vor putea fi cumparate: Condo simplu cu suprafata de 32 mp (capacitate 2 adulti si 2 copii) sau Condo Dublu – 64 mp (capacitate 4 adulti si 2 copii).
Lucrarile de constructie vor fi desfasurate in doua etape. In prima etapa vor fi finalizate pana in vara anului viiotr cele sapte cladiri cu peste 900 de apartamente de vacanta, piscinele, amenajarile peisagistice, terenurile sportive, cluburile, barurile, parcarea si plaja privata. In a doua etapa constructiile vor continua cu ridicarea hotelui si a centrului de sanatate pana in iunie 2016.
Investitia in intregul complex este estimata la aproape 100 mil. EUR, iar banii vor proveni din surse proprii ale dezvoltatorului si surse atrase, respectiv credite bancare si investitori. Reprezentantii dezvoltatorului estimeaza ca investitia va fi recuperata in 7 ani.
Firma Blaxy Premium Resort & Hotel, dezvoltatorul proiectului, este detinut de cetateanul roman de origine turca Oguz Yilmaz, care a derulat o serie de proiecte imobiliare in Romania.

Source: Economica