Intr-un top al celor mai spectaculoare locuri de cazare sculptate in gheata din toata lumea, se afla si hotelul de la Balea Lac

Ghidul de calatorii Fodor`s a realizat un top 10 al celor mai frumoase locuri de cazare sculptate in gheata din toata lumea. In cadrul acestui top, pe locul al treilea se afla si Hotelul de Gheata de la Balea Lac.
Mai jos va prezentam topul realizat de Fodor`s.
1. Kakslauttanen, Finlanda – in satul Kakslauttanen, din statiunea finlandeza Saariselka, cazarea se face in igluuri construite din sticla sau din zapada, la alegere. Totodata, copiii pot vizita proprietatea lui Mos Craciun, unde sunt serviti cu ciocolata calda, biscuiti cu ghimbir si se pot plimba cu sania trasa de reni.  Perioada in care se poate vizita aceasta locatie este decembrie 2013 – aprilie 2014.
2. Snow Village, Montreal, Canada – Toate facilitatile din satul canadian, de la apartamentele de lux pana la spa-ul din dotare, sunt construite din gheata. Turistii pot viziona filme sau spectacole de stand-up comedy in domul botezat Ice-Breaker (Spargatorul de gheata). Complexul poate fi vizitat in perioada 17 ianuarie – 23 martie 2014.
3. Hotelul de gheata, Balea Lac, Romania – editorii publicatiei descriu laudativ hotelul din muntii Fagaras. „Adapostit intr-o vale inconjurata de munti, ridicat in apropierea unui lac glaciar, Hotelul de Gheata este probabil cea mai in voga destinatie de acest gen. Oaspetii se pot caza in camerele hotelului sau pot opta pentru unul din igluu-rile din apropiere. Dupa ce se incalzesc in apropierea unui foc de tabara, vizitatorii se pot delecta cu feluri de mancare traditionale la restaurantul Cabanei Balea Lac. Parcul de iarna deschis langa hotel le ofera turistilor posibilitatea sa participe la concursuri de facut oameni de zapada, sa joace bowling pe gheata, sa schieze, sa faca snowboarding sau sa incinga batai cu bulgari de zapada.” Complexul de la Balea Lac poate fi vizitat din 25 decembrie 2013.
4. Snow Village, Finlanda – Complexul din Kittila, in Finlanda, isi uimeste vizitatorii cu tunelurile sapate in gheata, luminate cu becuri colorate si cu peretii impodobiti cu sculpturi. Turistii se pot plimba cu sanii trase de caini husky, pot face un safari pe intinderi albe la lumina lunii, pot participa la o ceremonie in stil lapon sau curse cu kartul pe gheata. Complexul pote fi vizitat in perioada 10 decembrie 2013 – 6 aprilie 2014.
5. Ice Hotel, Kiruna, Suedia – Ice Hotel este construit in apropierea localitatii suedeze Kiruna din blocuri de gheata scoase din raul Torne. Hotelul poate fi vizitat tot anul.
6. Castelul de gheata din Kemi, Finlanda – Anul acesta castelul a fost construit pentru a 19-a oara, iar de fiecare data castelul are un design diferit si este ridicat in doar sase saptamani. Hotelul are 21 de camere, un restaurant cu mese construite din gheata si o capela unde se oficiaza casatorii si botezuri.  Acesta poate fi vizitat in perioada 25 ianuarie – 1 aprilie 2014.
7. Hotel de Glace, Quebec, Canada – hotelul are 44 de camere si se lauda cu o expozitie superba de sculpturi in zapada. Pentru oaspetii care vor sa plateasca mai mult, Hotel de Glace pune la dispozitie un apartament de lux cu semineu si spa privat. Perioada in care poate fi vizitat este 5 ianuarie – 23 martie 2014.
8. Snow Hotel, Kirkenes, Norvegia – fiecare apartament de la Snow Hotel este decorat cu sculpturi realizate din gheata si zapada. Oaspetii se pot juca impreuna cu renii sau cainii husky gazduiti de ferma hotelului si au ocazia sa mearga la pescuit de crab regal rosu in apele inghetate din zona. Perioada in care poate fi vizitat hotelul este 20 decembrie 2013 – 20 aprilie 2014.
9. Sorrisniva Igloo Hotel, Alta, Norvegia – turistii sunt cazati in igluuri de lux sau pot dormi intr-un lavvo, un cort specific populatiei Sami. Cei care aleg sa faca o excursie de o zi cu snowmobilul prin munti, ocazia perfecta pentru a descoperi locuri de basm, ajung sa-si petreaca seara in sauna complexului pentru a se incalzi. Complexul poate fi vizitat in perioada 6 ianuarie – 15 aprilie 2014.
10. Eskimo Village, Slovenia – printre activitatile puse la dispozitia oaspetilor se numara si snowbikingul, care presupune cobrarea unor pante pe biciclete dotate cu schiuri in loc de roti. Dupa o zi obositoare petrecuta pe partie, turistii se odihnesc in paturile facute din zapada tasata, acoperite cu piei de oaie. Satul se deschide la mijlocul lui decembrie.

Source: Adevarul