Intercontinental estimeaza o cifra de afaceri de peste 13 milioane EUR in acest an

In acest an hotelul Intercontinental din Bucuresti estimeaza ca va inregistra o cifra de afaceri de peste 13 milioane EUR, in crestere cu peste 60% fata de 2005. Aceasta crestere se datoreaza atat tendintei de crestere a pietei cat si operarii, incepand cu luna noiembrie a anului trecut, a inca 83 camere renovate si strategiei noii echipe manageriale, care a vizat atragerea mai multor clienti corporate, a declarat Andreea Cristoforidis, PR Manager in cadrul Intercontinental. Rata de crestere a Intercontinental este cea mai mare anuntata pe segmentul hotelurilor de 5 stele.

In primele noua luni ale acestui an, Intercontinental a inregistrat o cifra de afaceri de peste 8,3 milioane EUR, depasind nivelul incasarilor din 2005 si trecand pe profit dupa ce in anul 2005 si in primul semestru din 2006 a inregistrat pierderi de peste 670.000 EUR.

In luna octombrie a acestui an hotelul a inregistrat un grad de ocupare de aproximativ 80%, oaspetii Intercontinental fiind in proportie de 85% oameni de afaceri.

Majoritatea jucatorilor de pe piata hotelurilor de 5 stele din Bucuresti au estimat pentru acest an rezultate cu putin peste nivelul obtinut in 2005. Perioadele de varf pentru incasarile hotelurilor din Bucuresti sunt lunile mai, septembrie si noiembrie, unul dintre factorii care contribuie la majorarea cifrei de afaceri a hotelierilor fiind organizarea de targuri sau conferinte.
Source: Ziarul Financiar