InterContinental vizeaza un grad de ocupare de 50%, in 2009

Jonathan Soper, directorul general al hotelului de 5 stele InterContinental Bucuresti, a declarat ca, pentru anul viitor, hotelul vizeaza o crestere pentru segmentul de leisure, unitatea avand in curs de derulare o serie de contracte pe acest segment si un grad de ocupare de circa 50%, peste 80% dintre clientii hotelului fiind pe segmentul corporate.

Reprezentantul InterContinental este de parere ca Bucurestiul are un potential foarte mare pentru a deveni o destinatie de weekend care sa concureze cu orase precum Budapesta, Praga sau Varsovia. Insa, pentru ca acest lucru sa devina realitate, trebuie ca Lipscaniul sa fie transformat intr-o artera care sa gazduiasca restaurante, cafenele si magazine, iar centrul orasului sa fie adus la nivelul celor din alte orase europene.

Din ianuarie 2009, unitatea va demara lucrarile de modernizare a camerelor, in prezent 100 de camere fiind inchise. Printre lucrarile care vor fi efectuate se numara: schimbarea facilitatilor din camere, schimbarea lifturilor, modernizarea restaurantelor, receptiei si bucatariei.

Jonathan Soper a precizat ca pana in prezent nu s-a stabilit costul final al investitiei, insa estimeaza ca acesta va depasi 20 milioane EUR.

Source: Business Standard