InterContinental efectueaza angajari

Din cauza crizei financiare, o serie de linii de croaziera de pe Mediterana s-au desfiintat, iar personalul roman calificat s-a intors in tara si incearca sa-si gaseasca un loc de munca. De aceasta profita hotelurile de 5 stele.

Dana Evghenie, director de Resurse Umane pentru InterContinental, a declarat ca unitatea hoteliera angajeaza persoanele cu calificari care se ridica la nivelul asteptarilor, iar daca postul nu e vacant se creaza un post pentru persoana respectiva.

Evghenie a precizat ca cele mai multe angajari ale romanilor reveniti in tara au fost realizate in divizia Food&Beverage, in special in departamentul specializat in organizarea de evenimente.

Reprezentantul InterContinental a precizat ca unitatea s-a orientat si spre angajarea romanilor repatriati din Statele Unite si Marea Britanie, care au lucrat in domeniu si a caror motivatie de intoarcere este determinata si de criza, dar mai ales de inscrierea la scoala a copiilor.

Hotelul are disponibile, in prezent, posturi de ospatar, alte pozitii dificil de ocupat in companie fiind reprezentate de cele de la bucatarie, specializate.

Un alt efect pozitiv al crizei economice este legat de reducerea fluctuatiei de personal, care, la nivelul anului trecut, a fost de aproximativ 30%. Pentru primul semestru din 2009 se estimeaza ca fluctuatia de personal sa fie mai redusa, urmand ca, in cea de-a doua parte a anului, aceasta sa creasca, ajungand spre 20%.

Source: Business Standard