Innoptarile turistilor romani pe Coasta de Azur au crescut cu 14% in 2010

In 2010 numarul de innoptari ale turistilor romani inregistrate in structurile de primire turistica de pe Coasta de Azur a crescut cu 14%, fata de anul precedent, la 45.000.

Desi romanii cauta oferte de cazare la preturi nu foarte mari, bugetul de cheltuieli pentru mancare, relaxare si petrecerea timpului liber depaseste bugetul de cazare.

Dupa Cannes si Monaco, Antibes Juan-les-Pins este una dintre cele mai vechi si mai apreciate destinatii de pe Coasta de Azur.

Numarul mare al romanilor care au ales acest loc pentru vacanta a determinat oficialii turismului din Antibes Juan-les-Pins sa se promoveze pe plan local, clientii tinta fiind cei cu venituri mari. Dupa promovarea statiunii in tarile baltice, este vizata piata romaneasca, apoi cea bulgara, a declarat Philippe Baute, agent al oficiului de turism Antibes Juan-les-Pins.

Dupa ce anii 2009 si 2010 au fost dificili pentru turism, la nivel global, din cauza crizei, sau a unor evenimente neprevazute, ca norul de cenusa vulcanica, inceputul anului 2011 a fost marcat de manifestatiile din statele din nordul Africii, printre care si destinatii turistice, ca Egipt sau Tunisia.

In aceste conditii, se preconizeaza ca turistii vor alege vacante mai aproape de casa, Franta concurand, din acest punct de vedere, cu Italia, Spania si Turcia.

Source: InfoTravelRomania