Infrastructura turistica din Covasna, imbunatatita prin investitii finantate de MDRT

Pe data de 18 decembrie, ministrul MDRT, Elena Udrea, a inaugurat doua obiective turistice realizate prin programul de dezvoltare a instrastructurii turistice, finantat de minister.

Reabilitarea infrastructurii de schi din zona Sugas Bai a obtinut finatare prin subprogramul Schi in Romania.

Proiectul de investitii a fost derulat de CL Sfantu Gheorghe, iar obiectivul proiectului il constituie dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea turistica Sugas Bai, prin: reabilitarea partiei existente Sugas 1, amenajarea unei partii noi Sugas 2, montarea unei instalatii de iluminat artificial si a uneia de zapada artificiala, precum si constructia unei baze salvamont.

Investitia va duce la relansarea turismului local, prin diversificarea ofertei turistice si implicit la cresterea veniturilor locale.

Baza de tratament de la Hatuica, comuna Catalina, valorifica mofetele din zona Covasna, unice in Europa, prin continutul foarte ridicat de dioxid de carbon, in proportie de 95-98%.

Baza de tratament este dotata cu sala de fizioterapie, cabinet medical, cabinete pentru bai calde, cabinet de masaj, cabinet de gimnastica medicala si camere pentru odihna si tratament.

Serviciile oferite aici vor putea fi folosite in tratarea unor afectiuni cardiovasculare, dermatologice, ginecologice si endocrine, precum si in unele afectiuni ale aparatului locomotor.

Source: Horeca Romania