Infrastructura statiunii Muntele Mic necesita reparatii

Principala problema a statiunii turistice Muntele Mic din judetul Caras Severin, infiintata in anii ’30 la cota 1.806 m, este infrastructura. Drumul de acces spre statiune trebuie refacut in intregime dar pentru moment nu exista fonduri pentru demararea lucrarilor.

Din punct de vedere economic, construirea unui drum de acces este profitabil intrucat, in afara statiunii turistice propriu-zise, in zona exista peste 25.000 ha de pajisti si pasuni si, totodata, drumul ar putea ajuta la finalizarea sistemului hidroenergetic Bistra-Poiana Marului-Turnu Ruieni-Rusca Teregova si la dezvoltarea sistemului energetic eolian.

Autoritatile judetene au depus, in cadrul programului PHARE 2004-2005, un proiect privind reabilitarea infrastructurii turistice a zonei Muntele Mic care cuprinde modernizarea drumului de acces pe o lungime de 23 km de la iesirea din municipiul Caransebes pe traseul Zervesti-Turnu Ruieni-Borlova pana la statia de plecare a instalatiei de teleferic care urca pe Muntele Mic, realizarea drumului de la Borlova pana la Poiana Marului si construirea unei instalatii de cablu din Poiana Marului pe Muntele Mic. Suma necesara investitiei este estimata la peste 6,6 milioane EUR.

Singura sansa ca statiunea sa beneficieze de investii este ca aceasta sa fie inclusa in programul national Superschi in Caprpati, care echivaleaza pentru perioada urmatoare cu efectuarea unor lucrari de amenajare, dezvoltare si reabilitare a infrastructurii generale, reamenajarea partiilor de schi si amenajarea unor partii pentru bob, sanie, patinaj sau alte sporturi de iarna.
Source: Romania Libera