Industria hoteliera din Europa: crestere de 10% a veniturilor pe camera disponibila, in martie

In luna martie a acestui an, industria hoteliera din Europa a inregistrat cresteri ale veniturilor pe camera disponibila de aproape 10%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor companiei STR Global.
 
Patru orase europene au inregistrat cresteri de preturi de peste 20% in martie 2011, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Primul loc este ocupat de Koln unde tarifele hoteliere s-au majorat cu 26%, pana la o medie de peste 119 EUR.
 
Pe pozitia a doua a fost Istanbul cu o crestere de peste 24% a tarifelor, pana la 150 EUR. Locul al treilea este ocupat de Viena tot cu o crestere de peste 24%, pana la o medie de 109 EUR per camera, iar pe locul patru s-a situat Zurich unde preturile au crescut substantial, cu peste 21%, pana la 211 EUR per camera, in medie.
 
Cea mai mare scadere de tarife a fost inregistrata in Tel Aviv, de 6% pana la 160 EUR pe camera.
 
In perioada analizata, 6 piete europene au inregistrat cresteri de peste 30% a veniturilor obtinute pe camera disponibila : Venetia cu o majorare de peste 54% pana la 136 EUR pe camera disponibila, Koln cu o crestere de aproape 45%, Oslo cu aproape 34%, Viena cu o crestere de peste 33%, Gutenberg si Istanbul ci peste 30% a veniturilor pe camera disponibila.
 
Cea mai mare scadere a veniturilor a fost in Salzburg de aproape 10%.
 
Cea mai mare crestere a gradului de ocupare s-a inregistrat in Venetia, unde hotelurile au fost ocupate in poportie de 65,7%, in crestere cu peste 32% fata de martie 2010, urmata de Oslo cu o crestere a gradului de ocupare de 22% pana la 68%.
 
Doar doua piete au inregistrat scaderi mai mari de 5% ale gradului de ocupare, Malmo si Salzburg.
Source: Daily Business