Incomingul este incurajat de devalorizarea leului

Devalorizarea leului fata de moneda europeana ar putea avea ca efect incurajarea segmentului de incoming la nivel local, Romania urmand sa fie perceputa ca o destinatie ieftina de catre turistii straini, apreciaza Mircea Draghici, project manager in cadrul Departamentului Hoteluri CB Richard Ellis Eurisko.

Proprietarul agentiei de turism Invitation Romania, Gheorghe Fodoreanu, este de parere ca prin deprecierea leului, pe segmentul de incoming se vor impune contractele cu plata in euro, prin acest tip de contracte operatorii avand un castig mult mai mare. Fodoreanu a mai precizat ca in acest an contractele in lei vor fi in defavoarea prestatorului de servicii.

Vanzarile pachetelor turistice destinate sarbatorilor de iarna din 2008 au fost mai mici, fata de aceesi perioada din 2007, cu 30% pe extern si cu 10% pe intern.

Pentru acest an se estimeaza ca piata de profil va inregistra o crestere de cel mult 5%, in conditiile in care criza financiara va duce la o scadere a numarului calatoriilor, atat pe segmentul de business, cat si pe cel de leisure.

Source: Business Standard