Incasari cu 20-25% mai mici la pachetele turistice pentru sarbatorile de iarna

Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, a declarat ca, in acest an, incasarile operatorilor din turism vor fi cu 20-25% mai mici fata de cele realizate anul trecut. In 2008, incasarile de revelion s-au diminuat cu 30% fata de anul precedent.

Reprezentantul ANAT apreciaza ca, in acest an, 80.000 – 90.000 de persoane vor alege sa-si petreaca sarbatorile de iarna in tara si aproximativ 30.000 de romani vor alege destinatiile externe.

Scaderea numarului de turisti, per ansamblu, este estimata la 10% fata de anul trecut.

Cristina Partal, presedintele Asociatiei Nationale a Turismului Rural, Ecologic si Cultural, ANTREC, a declarat ca, in ceea ce priveste rezervarile de revelion, pensiunile agroturistice au un grad de ocupare, in prezent, de 60%. Pana la sfarsitul lunii decembrie se estimeaza ca vor atinge un grad de ocupare de 80%.

In ceea ce priveste tarifele practicate de catre majoritatea pensiunilor agroturistice, nivelul acestora se mentine constant cu cele practicate de catre acest tip de unitati acum un an, insa exista si pensiuni care au aplicat un discount de 10%-15%.

Source: Financiarul