In urmatorii trei ani industria ospitalitatii ar putea absorbi investitii de 1,1 miliarde EUR

In urmatorii trei ani investitiile din industria ospitalitatii ar putea depasi 1,1 miliarde EUR, potrivit estimarilor realizate de Paul Marasoiu, presedintele companiei Peacock Hotels si reprezentantul in Romania al lantului Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts.

In 2005, valoarea proiectelor din acest domeniu s-a ridicat la aproximativ 400 milioane EUR din care 68% au fost investitii in hoteluri. Pentru anul 2006 se estimeaza un regres, ca urmare a demararii unor investitii majore care vor fi finalizate in urmatorii doi-trei ani.

De asemenea se estimeaza ca lanturile hoteliere de cinci stele se vor extinde si in provincie, in urmatorii trei ani in Iasi, Timisoara, Constanta, Cluj-Napoca, Arad, Sibiu si in urmatorii cinci ani in Oradea si Pitesti.

In 2005 gradul mediu de ocupare a capitalei a fost de 69%, in crestere cu 5% fata de 2004 si cu 2% mai mare decat media europeana, astfel incat pana in 2009, in Bucuresti se mai pot construi pana la 1.100 de camere in hoteluri de doua stele, 600 de camere de trei stele, 900 de camere de patru stele si 1.200 de cinci stele.

Totodata se apreciaza ca in acest an grupurile hoteliere nationale, SIF Transilvania, Unita, Ana Hotels, European Drinks, Perla Majestic Group sau City Hotels isi vor face mai simtita prezenta pe piata, atat in Bucuresti cat si in provincie, unele proprietati ale acestor grupuri urmand a fi afiliate unor lanturi internationale.
Source: Cotidianul