In urmatorii patru ani Turism Felix va investi 25 milioane EUR in turismul balnear

Compania Turism Felix intentioneaza sa investeasca 25 milioane EUR in urmatorii 4 ani in turismul balnear. Programul de investitii vizeaza, printre altele, amenajarea unui complex de 5 stele si modernizarea hotelului International clasificat la 3 stele, ambele situate in statiunea Felix din judetul Bihor.

Directorul de marketing al companiei Turism Felix, Livia Oprea, a declarat ca din suma totala de 25 milioane EUR, alocata proiectelor de investitii planificate pana in 2010, investitia pentru modernizarea hotelului International va reprezenta 11 milioane EUR. In prezent compania se afla in negocieri cu un lant international in vederea afilierii hotelului International, in baza unui contract de franciza, unitatea urmand sa fie deschisa sub un nou brand in prima jumatate a anului viitor. Construit in 1978, hotelul dispune de 404 locuri de cazare, 450 locuri in restaurant, sali de conferinte, bar si o baza de tratament cu 400 locuri.

Recent au fost demarate si lucrarile de renovare la hotelul Lotus.

In urmatorii 3 ani compania Turism Felix va amenaja un complex clasificat la 5 stele, care se va axa pe facilitati pentru organizarea de conferinte si pe activitati balneare. Valoarea investitiei va fi determinata in urma unui studiu de fezabilitate.

In anul 2002 compania a demarat un program de investitii pentru modernizarea unor hoteluri din portofoliu. In 2005 a incheiat procesul de modernizare a hotelurilor Nufarul si Termal, clasificate la 3 stele iar in acest an urmeaza sa fie finalizate lucrarile de modernizare si extindere a hotelului International, care urmeaza sa fie clasificat la 4 stele.

Compania Turism Felix detine hotelurile International, Nufarul si Termal clasificate la 3 stele, hotelurile Lotus, Poienita, Somes, Mures si Unirea clasificate la 2 stele, hotelurile Felix si Poiana clasificate la 1 stea si 6 baze de tratament aferente hotelurilor.

In primele noua luni ale acestui an compania a inregistrat venituri de 8,8 milioane EUR, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Principalul actionar al firmei este SIF Transilvania, cu 74,26%, urmat de SIF Oltenia, cu 11,49%. Capitalizarea bursiera a companiei este de 39,5 milioane EUR.
Source: Curierul National