In urmatorii 2 ani Deva ar putea atrage investitii de 140 milioane EUR in proiecte de retail si turism

In urmatorii 2 ani orasul Deva ar putea atrage investitii in retail si turism in valoare de 140 milioane EUR.

Primarul orasului Deva, Mircia Muntean, a declarat ca parcul comercial si de turism, unde sunt planificate investitii estimate la 70 milioane EUR, va cuprinde magazine Carrefour, Media Galaxy, BauMax si Bricostore si un hotel Ibis clasificat la 3 stele. Potrivit estimarilor facute de Ziarul Financiar, acest proiect ar putea crea in zona peste 900 de locuri de munca doar pe segmentul de retail.

Primarul orasului a precizat ca, la inceputul saptamanii viitoare, reprezentantii investitorilor vor sosi la Deva pentru a ridica certificatul de urbanism necesar pentru demararea lucrarilor. Termenul de finalizare al lucrarilor este estimat pentru 1 iulie 2008.

Si Real Hypermarket va deschide o locatie in Deva, compania demarand recent procesul de recrutare a angajatilor din middle-management pentru viitoarea locatie.

Mircia Muntean a declarat ca hipermarketul Real va face parte dintr-un proiect comercial aflat intr-un stadiu mai avansat si care va cuprinde si un magazin de bricolaj Obi si o unitate Metro Cash & Carry. Insa reprezentantii Metro Cash & Carry au infirmat planurile de inaugurare a unui magazin la Deva, afirmand ca, in prezent, compania si-a incheiat extinderea pe piata locala.

Compania germana Obi, care face parte din grupul de retail Tengelmann, este prezent in Romania prin reteaua de supermarketuri Plus Discount iar in 2006 a infiintat compania Obi Romania, cu activitati de comert. Reprezentantii Obi au declarat ca in viitorul apropiat nu au planuri de extindere pe piata romaneasca, precizand insa ca infiintarea firmei din Romania lasa o portita deschisa pentru o posibila extindere. Reteaua si-a anuntat intrarea in Croatia si Ucraina.

In prezent, cel mai mare magazin de bunuri de larg consum din Deva este hipermarketul Spar, cu o suprafata de vanzare de aproximativ 3.000 mp. Alte retelele de supermaketuri prezente la Deva sunt Billa, Artima si Trident sau magazinele de discount Profi si Plus Discount.

Source: Ziarul Financiar