In urma controlului OJPC doua pensiuni din Paraul Rece si Zarnesti risca sa isi piarda clasificarea

In urma unui control efectuat de inspectorii OJPC in data de 28 iunie la doua pensiuni din zona Paraul Rece si Zarnesti, s-au descoperit alimente expirate, lenjeria de pat si prosoapele neschimbate de multa vreme, vesela veche si camere murdare.

Patronii pensiunilor controlate risca amenzi de pana la 10.000 RON si chiar retragerea licentelor de clasificare.

Actiunea a facut parte dintr-o tematica nationala de control ordonata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, ANPC si a vizat cateva pensiuni care au mai fost controlate in urma cu cateva luni, cand au fost descoperite multe deficiente.

Proprietarul pensiunii din Paraul Rece la control nu a putut prezenta nici un act al firmei, nici un certificat de clasificare turistica iar cele afisate erau expirate de aproximativ 2 ani.

Proprietarul cabanei a motivat ca nu a mai facut investitiile necesare deoarece a ridicat un nou corp de cladire care a redus drastic fondurile pentru alte investitii care ar fi fost necesare. Totodata, acesta a precizat ca statul nu ajuta investitorii din turism, ba, mai mult, incaseaza foarte multe taxe si impozite.

La pensiunea controlata in Zarnesti s-au constatat mai multe nereguli, legate de informarea consumatorilor deoarece tarifele de cazare nu erau afisate corespunzator, lenjeria din spatiile de cazare era necorespunzatoare iar dotarea camerelor era deficitara. Totodata, inspectorii au descoperit produse alimentare expirate si nereguli in blocurile alimentare.
Source: Monitorul Expres