In sezonul de iarna 2008-2009 Gura Humorului va avea o partie de schi moderna

In sezonul de iarna 2008-2009, Gura Humorului va detine o partie moderna, pe care se va putea schia in conditii europene, a declarat primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Primarul a precizat ca atat infiintarea partiei, cat si lucrarile de reabilitare a zonei de agrement turistic Arinis, situata in apropierea manastirii Voronet, vor fi demarate in aceasta vara.

Proiectul “Partie de schi, Orientare Turistica, Parc Lunca Moldovei, Agrement, Sport”, POPAS, din Gura Humorului, necesita o investitie de 8,2 milioane EUR pentru amenajarea unei partii de schi cu o lungime de 1.350 m si grad de competitivitate 7,5 care va dispune de un telescaun si de instalatie de zapada artificiala.

Reabilitarea zonei de agrement Arinis presupune construirea unei piscine acoperite, a unui bazin de inot pentru copii, a mai multor terenuri de sport in aer liber, a unui patinoar artificial iar pe malul drept al raului Moldova va fi amenajat un loc de campare, care va asigura utilitati pentru rulote si spatii speciale pentru prepararea gratarelor. Intregul proiect va crea 169 de locuri de munca directe si alte 150 de locuri de munca indirecte.
Source: Curentul