In primul trimestru al acestui an Bucuresti Turism a inregistrat o cifra de afaceri de 5,6 milioane RON

In primul trimestru al acestui an compania Bucuresti Turism a inregistrat o cifra de afaceri de 5,6 milioane RON, in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut si o pierdere de 2,1 milioane RON. Intr-un comunicat catre piata RASDAQ, directorul general al companiei, Ioan Bari, a precizat ca aceasta crestere se datoreaza includerii in circuitul turistic a celor 62 de apartamente de lux, Elite Apartments.

La inceputul acestui an, compania Bucuresti Turism a contractat un credit de la un consortiu de banci in valoare de 40 milioane EUR pentru finalizarea lucrarilor de renovarea a hotelului Bucuresti. Dupa incheierea lucrarilor, vechiul hotel Bucuresti va fi clasificat la 4 stele si va functiona sub brand-ul Radisson Sas. Costurile implicate in obtinerea acestui credit au dus la o crestere semnificativa a cheltuielior, ce a determinat ca rezultatul brut la sfarsitul lunii martie sa fie pierdere, a declarat Ioan Bari.

Compania Bucuresti Turism detine complexul Centre Ville, din care fac parte Centre Ville Aparthotel si Centre Ville Elite Apartments, hotelul Bucuresti, restaurantul Le Bistro si centrul spa World Class Health.

Actionarii principali ai companiei sunt Domino International Hotels cu 69% si SIF Transilvania cu 7,4%. Bucuresti Turism este listata la bursa electronica RASDAQ si are o capitalizare bursiera de 16,7 milioane EUR.
Source: Ziarul Financiar