In primul semestru din 2006 Atlassib a inregistrat o cifra de afaceri de 32 milioane EUR

Compania Atlassib, specializata pe transportul international de persoane, a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 32 milioane EUR, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut datorita cresterii numarului de calatori transportati, a declarat omul de afaceri Ilie Carabulea, actionarul majoritar al companiei. Cea mai mare pondere in cifra de afaceri, 60%, o au transporturile spre Italia si Spania. Daca se va mentine crestere de 30% din primul semestru, Atlassib va ajunge la sfarsitul anului la o cifra de afaceri de peste 65 milioane EUR. Profitul brut a inregistrat insa o scadere de peste 40%, fiind de 2,8 milioane EUR fata de 4,1 milioane EUR in primul semestru din 2005.

In 2005 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 53,3 milioane EUR si un profit brut de 8,3 milioane EUR, potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finante.

Atlassib detine o flota de 156 de autocare, dintre care 20 au fost achizitionate in acest an.

In afara de Italia si Spania, Atlassib mai opereaza servicii regulate de calatori spre Germania, Franta, Austria, Suedia, Belgia, Olanda, Elvetia si Republica Moldova iar in acest an a introdus doua noi trasee spre Anglia si Grecia.

In afara de serviciile de transport, Atlassib mai ofera si servicii de curierat care reprezinta 5% din cifra de afaceri a companiei.

Compania a anuntat in acest an ca va intra pe un alt domeniu de activitate, transportul aerian iar actionarul unic al companiei de transport aerian este Atlassib. Investitia initiala a fost de aproximativ 2 milioane EUR, in timp ce valoarea totala a investitiei va ajunge la aproximativ 7 milioane EUR, potrivit oficialilor companiei.

Ilie Carabulea a anuntat la inceputul anului ca va demara o investitie de aproximativ 14 milioane EUR intr-un centru de afaceri format din sali de conferinte, restaurante, spatii de cazare sub forma de apartamente. Finalizarea proiectului este programata pana la sfarsitul anului viitor. Atlassib mai deruleaza in prezent o investitie intr-un hotel de 4 stele, in Sibiu, unitate care va fi afiliata lantului Ramada in primavara lui 2007.
Source: Ziarul Financiar