In primele trei luni ale acestui an grupul Eurolines a inregistrat o cifra de afaceri de 6,5 milioane EUR

Grupul Eurolines, care cuprinde aproximativ 16 firme cu activitati diverse a inregistrat in primele 3 luni ale acestui an o cifra de afaceri de 6,5 milioane EUR, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Reorganizarea grilei de rute si destinatii in Germania, Franta si Spania a eficientizat utilizarea parcului de autocare, fapt care s-a reflectat in cresterea numarului de pasageri, respectiv cresterea cifrei de afaceri pe segmentul de transport de persoane.

De asemenea, Alexandru Rusu, directorul general executiv al Eurolines, a declarat ca revanzarea biletelor de avion IATA si low-cost prin reteaua agentiilor Eurolines a inregistrat o crestere semnificativa. In 2006 transportul international de persoane a reprezentat peste 40% din cifra de afaceri a grupului si ticketing-ul a reprezentat 25% din cifra de afaceri.

In 2006 grupul Eurolines a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 25 milioane EUR iar pentru acest an estimeaza ca va inregistra o crestere de 20%.

Desi ritmul de crestere inregistrat in primul trimestru este sub cel estimat pe tot anul, reprezentantii companiei se asteapta pentru urmatoarea perioada la o accentuare a cresterii.

La cresterea cifrei de afaceri si eficientizarea costurilor va contribui si alimentarea cu benzina din Austria pentru rutele Germania, Franta si Benelux, in detrimentul alimentarilor din Romania. Alexandru Rusu, declarand ca alimentarea in aceste tari costa cu aproximativ 9% mai putin decat in Romania.
Source: Ziarul Financiar