In primele opt luni din 2006 Austrian Airlines a inregistrat o crestere a veniturilor nete cu 13,3%

In primele opt luni ale acestui an compania aeriana Austrian Airlines a inregistrat o crestere a veniturilor nete cu 13,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul introducerii de noi curse si al cresterii traficului de pasageri. In aceeasi perioada numarul biletelor vandute de companie a crescut cu 10%. In 2005 compania a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de 23 milioane EUR, in crestere cu 30% fata de anul anterior.

La inceputul lunii septembrie Austrian Airlines avea o cota de piata de 7%, in crestere cu un procent de la inceputul anului.

In acest an segmentul de leisure s-a mentiunt la acelasi nivel cu anul trecut, dar au fost vandute mai multe bilete pe segmentul business, a declarat Heinrich Vystoupil, regional manager al operatorului aerian austriac pentru Romania si Republica Moldova.

Segmentul de business detine cota cea mai importanta in portofoliul companiei, de apoximativ 70%.

Austrian Airlines opereaza din cinci orase din Romania – Bucuresti, Timisoara, Cluj, Sibiu si Iasi. In 2006, compania a introdus doua rute noi spre Viena cu plecare din Sibiu si Iasi.Ruta Bucuresti – Viena detine cel mai mare grad de ocupare, de aproximativ 80% si detine cea mai mare pondere in cifra de afaceri. Pe celelalte rute gradul de ocupare mediu este de aproximativ 60%.

In 2007 Austrian Airlines intentioneaza sa mareasca frecventa pe unele dintre rutele deja extistente si nu va introduce noi rute.
Source: Ziarul Financiar