In primele luni au fost efectuate controale pe litoralul romanesc

Paul Marasoiu, directorul Directiei Generale Turistice din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, a declarat ca, in primul trimestru al acestui an, pe litoral s-au derulat 1.225 de controale, au fost aplicate 597 de sanctiuni, iar 147 de unitati au fost amendate cu o suma totala de peste 1,4 mil. RON.
 
Totodata, au fost suspendate 3 licente de functionare, iar 80 de certificate de clasificare au fost retrase. La nivel national au fost inchise 8 hoteluri, dintre care unul pe litoral.
 
Litoralul arata bine intr-o anumita masura, dar, in alta masura, exista hotelieri care sunt preocupati doar de activitatea in sezon.
 
Marasoiu considera ca tarifele pe litoral nu vor creste in aceasta vara, ci, dimpotriva, vor fi lansate oferte speciale care vor determina scaderi globale ale tarifelor cu 3-5%.
 
De asemenea, Paul Marasoiu a mai precizat ca peste 500 de hoteluri la nivel national, reprezentand aproximativ un sfert din total, ar trebui inchise din cauza nivelului lamentabil de confort.
Source: Bloom Biz