In primele doua luni de operare Delta Air Lines a transportat pe piata locala peste 10.000 de pasageri pe ruta Bucuresti-New York

Compania aeriana americana Delta Air Lines, singura care opereaza zboruri directe din Romania catre Statele Unite ale Americii, a transportat in primele 2 luni de operare pe piata locala peste 10.000 de pasageri pe ruta Bucuresti-New York, inregistrand si un grad mediu de ocupare de 80%, au precizat reprezentantii companiei.

Pe langa New York cele mai frecvente destinatii finale pentru aceasta cursa au fost Los Angeles, Atlanta, San Francisco, Seattle, Cleveland, Chicago, Las Vegas, Boston, Raleigh Durham.

Delta Air Lines opereaza 4 zboruri dus-intors pe saptamana dar analizeaza posibilitatea cresterii frecventei pe aceasta ruta.

Potrivit datelor furnizate de companie, pretul minim pentru un zbor pe ruta Bucuresti-New York este de 290 EUR, fara taxe de aeroport.

Avand in vedere numarul de pasageri transportati, compania a incasat pana in prezent pentru ruta Bucuresti-New York cel putin 2,9 milioane EUR, potrivit estimarilor facute de Ziarul Financiar.

Aproximativ 69% din vanzarile pe acest zbor sunt realizate in SUA iar 31% in Romania.

Source: Ziarul Financiar