In primele 5 luni din 2007 Austrian Airlines a inregistrat o crestere de 26,5% a numarului de pasageri

Compania aeriana Austrian Airlines a inregistrat in primele 5 luni ale acestui an o crestere de 26,5% a numarului de pasageri pe zborurile in si dinspre Romania, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, compania a inregistrat in perioada ianuarie-mai o crestere de 20% a afacerilor pe piata locala.

Vystopil Heinrich, regional manager al companiei pentru Romania si Moldova, a declarat ca majorarea a survenit ca urmare a faptului ca au fost vadute mai multe bilete si, in acelasi timp, s-a inregistrat si o crestere a vanzarilor la biletele business. Astfel, compania si-a mentinut cota de piata de 7% si intentioneaza sa o pastreze in continuare la acest nivel, avand in vedere ca piata este in crestere.

Gradul de ocupare al Austrian Airlines pe cursele in si dinspre Romania a fost in prima jumatate a anului in jur de 70%, ajungand pe anumite rute si la aproximativ 80%.

Cele mai profitabile rute ale companiei pe piata locala sunt Bucuresti-Viena, Iasi-Viena si Sibiu-Viena.

Austrian Airlines opereaza saptamanal 56 de zboruri din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Sibiu si Iasi catre Viena.

Vystopil Heinrich a declarat ca in cea mai mare parte cursele Austrian Airlines si hub-ul Viena sunt folosite in principal pentru transferul catre vestul si estul Europei, Scandinavia si Asia.

Source: Ziarul Financiar