In primele 4 luni ale lui 2007 piata aeriana de curse regulate a inregistrat o crestere cu 20%

In primele 4 luni ale acestui an piata aeriana de curse regulate a inregistrat o crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 110 milioane EUR, inregistrand unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere din lume, a declarat International Air Transport Association, IATA, Romania.

Anca Apahidean, country manager IATA pe Romania si Moldova, a declarat ca potrivit statisticilor IATA, piata romaneasca de transport aerian va avea cea mai rapida crestere din Europa in acest an, situandu-se in primele 6 piete in crestere din lume.

Pentru acest an se estimeaza ca se vor vinde bilete de avion in valoare de peste 360 milioane EUR, in crestere cu peste 20% fata de anul trecut cand s-au vandut prin sistemul BSP bilete in valoare de 305 milioane EUR.

IATA estimeaza ca in acest an in Romania se va inregistra o crestere a numarului de pasageri de 8,4%, la peste 3,8 milioane pasageri, estimare care nu include si companiile low-cost.

In primele 3 luni ale acestui an s-a inregistrat o crestere a traficului aerian international de 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut iar cresterea estimata de IATA pe tot anul este de 5,5%.

Peste 80% din vanzarile de bilete ale liniilor aeriene se fac prin agenti de turism acreditate IATA si prin sistem BSP.

In luna aprilie 70% din totalul biletelor emise in Romania erau bilete electronice, in conditiile in care la sfarsitul lunii ianuarie procentul era de 47%.

In prezent in Romania opereaza 25 linii aeriene membre IATA, printre care se numara Austrian Airlines, British Airways, KLM, Swiss, Delta Air Lines, Lufthansa, Tarom sau Carpatair.
Source: Ziarul Financiar