In perioada iulie-august hotelurile de 4 si 5 stele din Bucuresti au redus tarifele la cazare

Pentru a-si mentine profitabilitatea, hotelurile de 4 si 5 stele din Bucuresti, recurg la diverse strategii, cum ar fi promotii sau reduceri substantiale la tarifele de cazare in lunile iulie si august, perioada de vacanta pentru oamenii de afaceri.

Directorul de marketing al hotelului Casa Capsa, clasificat la 5 stele, Dan Dulciu, a declarat ca in lunile iulie si august gradul de ocupare al hotelului este de 50% iar cele mai aglomerate sunt lunile mai si iunie, cu un grad de ocupare de peste 80%. In perioadele mai putin aglomerate hotelul acorda o reducere de 25% la cazare si serviciile de restaurant.

Gradul de ocupare al hotelului Majestic-Ramada, clasificat la 4 stele, scade de la peste 65% pe parcursul anului, la 60% in luna iulie si sub 50% in luna august.

Hotelul Howard Johnson Grand Plaza, clasificat la 5 stele, are pe timpul verii un grad de ocupare de pana la 50%, fata de media anuala de 65%.

Hotelul JW Marriott, clasificat la 5 stele, a redus in aceasta perioada tarifele cu pana la 30% fata de cele din restul anului. Oaspetii hotelului sunt in aceasta perioada grupuri care calatoresc in tara prin intermediul agentiilor de turism.

Hotelul Hilton, clasificat la 5 stele, practica in lunile iulie si august sistemul summer sale, pentru minimum doua nopti de cazare pentru doua persoane intr-o camera dubla, rezervate cu cel putin trei zile inainte, tariful este cu 50% mai mic fata de cel practicat in restul anului.

Hotelurile Ambasador si Majestic-Ramada reduc tarifele in lunile de vara cu 15-20%. Hotelul Majestic-Ramada practica sistemul pay 2, stay 3, a precizat directorul hotelului Majestic-Ramada, Mihai Acatrinei.

Hotelul Crystal Palace, clasificat la 4 stele, in perioada verii ofera mici atentii clientilor, precum sticle de vin sau vederi.

Deoarece in Romania nu exista aeroporturi in zonele turistice, majoritatea turistilor straini sosesc pe Aeroportul Otopeni si, de cele mai multe ori se cazeaza in Bucuresti inainte sa plece mai departe spre Delta, Maramures sau nordul Moldovei.

Hotelurile de business din SUA sau din tarile vest-europene, in afara de reducerile substantiale practicate in perioada verii, pun la dispozitia clientilor o gama mult mai variata de promotii. Se ofera tratamente de intretinere si infrumusetare, bilete la spectacole sau excursii iar hotelurile mari pot organiza seri sau zile gastronomice, degustari de vinuri, expozitii de arta sau spectacole sustinute de artisti celebri, a declarat Simion Alb, directorul Biroului National de Turism al Romaniei din America de Nord.
Source: Capital