In perioada 31 august – 2 septembrie in statiunea Mamaia se va desfasura cursa de barci cu motor Class 1 Romanian Grand Prix

Compania Power Marine, in colaborare cu primaria municipiului Constanta si Consiliul Judetean Constanta, au investit aproximativ 2 milioane EUR pentru organizarea si promovarea cursei de barci cu motor Class 1 Romanian Grand Prix, care va avea loc in statiunea Mamaia intre 31 august si 2 septembrie.

Compania Power Marine a platit 1 milion EUR pentru a achizitiona drepturile de organizare de la IOTA, asociatia care reprezinta echipele ce concureaza in Class 1, a declarat Alin Vintila, managerul de proiect al evenimentului.

Power Marine este o companie infiintata recent, controlata de un grup de investitori din zona Constanta, cu afaceri in domenii diverse, printre care media si real-estate.

Impreuna cu alti investitori compania a alocat 400.000 EUR in organizarea evenimentului. In calitate de co-organizatori, primaria si Consiliul Judetean Constanta au contribuit cu 400.000 EUR, respectiv cu 200.000 EUR.

Class 1 Romanian Grand Prix va aduce la Mamaia, aproximativ 150.000 de turisti, inclusiv concurentii si stafful, a precizat Corina Martin, presedintele Asociatiei de Promovare a Litoralului si presedintele ANAT pe regiunea de sud-est a Romaniei.

Alin Vintila a declarat ca, in mod obisnuit, statiunea Mamaia si orasul Constanta sunt vizitate de aproximativ 20-25.000 de turisti in fiecare week-end insa in week-end-ul cursei cu siguranta acest numar va putea creste la 100.000 de spectatori.

Lucrarile pentru pregatirea locatiei au fost demarate din primavara, cand au fost reparate digurile, a fost terasat terenul si dragat lacul. Zona a fost racordata la apa si curent electric si a fost pregatita o platforma betonata special pentru amplasarea macaralelor care vor lansa barcile la apa.

Source: Daily Business