In perioada 24-31 iulie ANPC a efectuat un control la unitatile de cazare din tara

In perioada 24-31 iulie Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, ANPC, a efectuat un control la nivel national in unitatile de cazare turistica.

Intr-un comunicat al ANPC se precizeaza ca au fost controlati 598 agenti economici si s-au constatat abateri de la normele in vigoare la peste 70% dintre acestia, 423 agenti economici.

In urma controlului efectuat au fost acordate 160 de avertismente si 263 de amenzi contraventionale, cu o valoare de peste 122.000 RON, 130 de agenti economici au fost obligati sa-si inchida temporar activitatea iar 7 unitati au fost inchise pentru o durata mai mica de 6 luni.

In cazul unitatilor de primire turistica s-a verificat legalitatea agentilor economici, respectarea interdictiei de a amenaja spatii de cazare la subsol sau fara aerisire si lumina naturala directa, precum si existenta si calitatea serviciilor oferite in mod gratuit, incluse in tarif sau cu plata.

La pensiuni s-a verificat legalitatea functionarii agentului economic si asigurarea calitatii serviciilor corespunzatoare clasificarii pensiunii.

In Bucuresti au fost verificati 15 agenti economici, constatandu-se abateri la 6 dintre acestia, care au fost amendati cu sume in valoare de 3.100 RON.
Source: Curierul National