In perioada 14-16 septembrie la Suceava se va desfasura prima editie a Targului de Turism al Bucovinei

In perioada 14-16 septembrie 2007 va avea loc prima editie a Targului de Turism al Bucovinei care se va desfasura in cadrul noului complex expozitional de la Suceava.

Targul este organizat de Romexpo SA Bucuresti si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava, in parteneriat cu Prefectura Judetului Suceava, Consiliul Judetean Suceava, Primaria Municipiului Suceava, Arhiepiscopia Sucevei si Radautiului, Primaria Vatra Dornei, Primaria Gura Humorului, Primaria Sucevita, Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural, ANTREC, Bucovina, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania, OPTBR, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, ANAT, Bucovina si Asociatia pentru Turism Bucovina, Centrul de Informare Turistica ? Info Turism, Complexul Muzeal Bucovina, cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Rom?niei, Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si Ministerului pentru IMM, comert, turism si profesii liberale.

Targul va reuni asociatiile de turism din zona, hotelurile, pensiunile, locurile de agrement si este destinat specialistilor in turism, agentiilor de turism din tara si din strainatate, institutiilor de invatamant superior de profil, societatilor de asigurari, reprezentantilor ambasadelor straine in Romania, oficiilor de turism externe etc.

In cadrul Targului de Turism al Bucovinei vor fi prezentate toate formele de turism existente in zona, ecumenic, itinerant cu valente culturale, balnear, rural, ecoturism, de tranzit, vanatoare si pescuit, echitatie, de iarna, pentru congrese si reuniuni, odihna, recreere si agrement.

De asemenea, in cadrul targului, vor fi prezentate unele programe de dezvoltare a infrastructurii din regiune, precum partia de schi Voronet sau dezvoltarea zonei Vatra Dornei.

Conform stastisticilor CJ Suceava?Info Turism, in judetul Suceava exista peste 400 de structuri de primire si 9.000 de locuri de cazare.

Resursele turistice ale judetului Suceava mai cuprind 22 parcuri de agrement si monumente ale naturii, 23 rezervatii naturale si 449 monumente istorice.

Targul de Turism al Bucovinei face parte dintr-un amplu eveniment, denumit Anul Bucovinei care va incepe in luna iunie cu Serbarile orasului Suceava si se va desfasura pe durata unui an calendaristic cu includerea tuturor actiunilor prevazute in judetul Suceava.
Source: Amos News