In luna mai hotelul Sofitel a avut cel mai mare grad de ocupare din segmentul hotelurilor de 4 si 5 stele

Directorul general al hotelului Sofitel, Bruno Vinette, a declarat ca, in luna mai a cestui an, Sofitel a avut un grad de ocupare de 85%, cel mai mare din segmentul hotelurilor de 4 si 5 stele. Hotelul Sofitel este clasificat la patru stele, are 202 camere si 250 de angajati si este operat de lantul hotelier francez Accor, in baza unui contract de management. Concurentii hotelului Sofitel sunt hotelurile de patru stele dar si cele de cinci stele, Crowne Plaza, J.W. Marriott, Hilton si Howard Johnson Grand Plaza.

Cifra de afaceri a hotelului a fost de 7 milioane de euro in 2004, iar obiectivul acestui an este de a atinge o cifra de afaceri de 7,5 milioane de euro. Un sfert din incasarile hotelului provin din activitatea de organizare de evenimente si cea alimentara, Food & Beverage, cu o pondere in crestere. Aproximativ trei sferturi din oaspetii hotelului sunt straini, cu preponderenta francezi, italieni, germani si japonezi.

Hotelul Sofitel face parte din complexul World Trade Center Bucuresti, WTCB, care a trebuit anul acesta sa renunte la o parte din active, Satul Francez si Clubul Francez, pentru a-si plati datoriile fata de creditori. Cei mai importanti actionari ai WTCB sunt Bouygues Batiment, Debarth, Accor, AVAS, Financiara SA, Municipiul Bucuresti si Astra.
Source: Ziarul Financiar