In luna mai hotelul Europa din Eforie Nord a inregistrat o crestere cu 40% a veniturilor

Datorita temperaturilor ridicate inregistrate in luna mai, hotelul Europa din statiunea Eforie Nord, care face parte din lantul hotelier Ana Hotels, a inregistrat o crestere cu 40% a veniturilor, comparativ cu media ultimilor 3 ani.

Totodata, s-a inregistrat o crestere cu 6% a gradului de ocupare al hotelului, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, la 50%.

Pentru acest an, compania estimeaza ca va inregistra o cifra de afaceri de 2,5 milioane EUR pentru hotelurile de pe litoral Europa care are 221 camere si Astoria care detine 97 camere, ceea ce reprezinta peste 13% din cifra de afaceri estimata pentru unitatile din portofoliul Ana Hotels, excluzand Hilton, care este controlat prin intermediul companiei Athenee Phenix Group.

Simona Constantinescu, membru in consiliul de administratie al Ana Hotels, a declarat ca fata de anii trecuti cand gradul de ocupare a camerelor era generat de evenimente business, in acest an s-a observat o scadere a ponderii acestora in numarul total al noptilor de cazare.

De asemenea, a crescut semnificativ numarul de rezervari individuale de leisure, acestea fiind impulsionate de pachetele de tratament la ANA Aslan Health Spa, centrul de infrumusetare si tratament care functioneaza in incinta hotelului.

In 2006 cele 5 hoteluri din portofoliul Ana Hotels, excluzand Hilton, au realizat o cifra de afaceri de 16,9 milioane EUR, in crestere cu 11% fata de anul precedent iar pentru acest an se estimeaza o cifra de afaceri de 18,4 milioane EUR.
Source: Ziarul Financiar