In luna iulie numarul vizitatorilor bulgari in Romania s-a dublat

In luna iulie a acestui an numarul vizitatorilor bulgari in Romania s-a dublat comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut datorita dezvoltarii turismului de afaceri si oportunitatilor de shopping.

Marile magazine deschise in Romania, precum IKEA care nu a deschis inca un magazin si in Bulgaria, atrag un numar mare de vizitatori bulgari. Totodata, se estimeaza ca traficul de turisti bulgari in Romania va creste iar principala atractie va fi Bucurestiul, cel mai mare oras din Balcani.

Reprezentantii Ministerului Internelor si Reformelor Administrative au declarat ca in luna iulie a acestui an, numarul de intrari ale persoanelor de nationalitate bulgara a ajuns la 77.000, in timp ce iesirile au ajuns la 71.000. In 2006, in aceeasi perioada, numarul intrarilor era de 34.700, nivel similar cu cel al iesirilor.

Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, ANAT, a declarat ca una dintre explicatiile majore ale acestui fenomen este eliminarea granitelor si a costurilor care implicau trecerea dintr-o tara in alta in spatiul european.

Reprezentantii agentiei de turism Bohemia din Sofia au precizat ca, spre deosebire de aceeasi perioada a anului trecut, agentia a inregistrat o crestere de 30% in ceea ce priveste solicitarile de sejururi in Romania din partea bulgarilor iar principalele destinatii turistice sunt Sibiu, Brasov, Sinaia si Bucurestiul.

Intr-un clasament privind Produsul Intern Brut pe cap de locuitor calculat la stardardele puterii de cumparare, Romania se situeaza pe penultimul loc in Uniunea Europeana iar Bulgaria se afla pe ultimul loc.

Source: Ziarul Financiar