In luna august se va afla daca Starwood Hotels va patrunde pe piata hoteliera din Bucuresti

La inceputul lunii august actionarii companiei Imopost Development ar putea anunta asocierea cu lantul international Starwood Hotels pentru operarea unui hotel de 5 stele, pe care Imopost Development il va construi pe Calea Victoriei din Bucuresti, pe fostul amplasament al Ministerului Industriilor.

Hotelul, cu o capacitate de 300 de camere, va face parte dintr-un complex format din doua imobile de 14 si 18 etaje, care vor include si spatii de birouri si centre comerciale. Suprafata totala construita va fi de 44.000 mp iar suma necesara pentru realizarea acestui proiect a fost estimata la 70 milioane EUR, din care 45 milioane EUR reprezinta investitia in hotel. Proiectul urmeaza a fi finalizat la 2 ani de la inceperea lucrarilor. La reuniunea actionarilor din luna august se va discuta si problema finantarii proiectului, urmand a fi aprobat contractul de credit care se va incheia cu Piraeus Bank Romania.

Compania Imopost Development a fost creata prin asocierea Postei Romane, care detine 40,31% din capital, cu firmele Comnord cu 0,59%, Procema cu 59,09% si doi actionari persoane fizice, Marilena Simona Creteanu si Dorina Geanina Poenaru, care detin fiecare cate 0,0001% din actiuni.

Societatea Comnord, specializata in constructii civile si industriale, a fost infiintata in anul 1996, pe structura unei foste societati de stat privatizate. Omul de afaceri Sorin Creteanu detine un pachet de 57,49% din capitalul social al firmei, restul actiunilor fiind detinute de Naveco Limited 33,36%, Sterie Tivichi 6,14% si alti actionari. In acest an Sorin Creteanu a obtinut controlul unic direct si asupra societatii Procema, in urma semnarii unui contract de cesiune prin care a intrat in posesia a 86,2599% din capitalul social al companiei.

Grupul Starwood Hotels & Resort Worldwide Inc, care detine in portofoliu brand-urile Sheraton, St. Regis, The Luxury Collection, Westin, Four Pointsby, W si Le Meridien, si-a anuntat de mai multa vreme intentia de a intra pe piata hoteliera din Romania.

Reprezentantii lantului international au declarat recent ca sunt interesati de Bucuresti si de Cluj sau Timisoara, unde ar fi de dorit sa intre sub un contract de management. In anumite cazuri, compania hoteliera afiliaza hoteluri gata construite, dupa ce le aduce la standardele sale, politica interna nepermitand investitiile in nume propriu in unitati de cazare.

Source: Saptamana Financiara