In curand va fi semnat un acord prin care se va facilita acordarea vizelor pentru turistii chinezi

Romania va incerca sa atraga cat mai multi turisti chinezi si va facilita in acest sens procesul de acordare a vizelor, in baza unui protocol care urmeaza sa fie semnat in curand, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT, Anca Pavel Nedea.
Aceasta a precizat ca inca din luna noiembrie 2015, impreuna cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, ANAT, au solicitat ministerului deblocarea situatiei vizelor si facilitarea lor. Odata cu noul Guvern, s-a vorbit, a fost trimisa adresa catre Ministerul Afacerilor Externe, MAE si catre Inspectoratul General pentru Imigrari, IGI, iar dupa sedinta de lucru s-a stabilit semnarea unui protocol intre IGI, MAE, ANT si asociatiile agentiilor de turism, astfel incat sa fie deblocate vizelor cu China.
Astfel un turist chinez ar putea primi viza pentru Romania in maximum 7 zile, termen care insa nu va fi valabil si pentru turistii romani care merg in China. Presedintele ANT afirma ca Ambasada Chinei de la Bucuresti a dat permisiune ca romanii care pleaca in China sa nu mai fie nevoiti sa vina sa isi depuna actele pentru viza, ci, daca vin printr-un touroperator, acel touroperator va veni cu toate pasapoartele si vor putea obtine viza.

Source: Wall-Street