In aprilie va fi inaugurata prima parte a zonei comerciale a Proiectului Baneasa

In luna aprilie a acestui an se va inauguara prima parte a zonei comerciale a Proiectului Baneasa care va cuprinde galeria comerciala Feeria Shopping Center, Carrefour, Bricostore, Media Galaxy si Mobexpert. Proiectat pe doua niveluri, centrul comercial va include magazine de lux, centre de recreere si parcare de 8.000 de locuri aferenta zonei comerciale.

Dupa incheierea celor trei etape de constructie, zona comerciala va fi cea mai intinsa locatie de acest tip din Europa Centrala si de Est, cu o suprafata construita de aproape 200.000 mp si va cuprinde un mall cu numeroase facilitati, un hipermarket de 16.000 mp, un magazin de bricolaj de 10.000 mp, peste 35.000 mp de galerii de mobila, 65.000 mp de magazine ale unor firme internationale si patru zone dedicate gastronomiei.

Proiectul Baneasa va fi realizat in trei etape. Prima etapa cuprinde construirea celei mai mari parti a zonei comerciale si demararea lucrarilor la parcul de afaceri si la zona rezidentiala. A doua etapa a proiectului prevede finalizarea zonei comerciale, continuarea construirii parcului comercial si a zonei comerciale, prin ridicarea scolilor, a cluburilor, a locuintelor si a vilelor. Ultima etapa prevede finalizarea lucrarilor la parcul de afaceri, la hotel si la zona rezidentiala.

Proiectul Baneasa este prevazut a fi finalizat in anul 2015 iar investitia totala este evaluata la peste 1,2 miliarde EUR, reprezentand pana acum cea mai mare investitie imobiliara din Romania. Planificarea si proiectarea au inceput acum cinci ani, pana in prezent fiind investite sume de peste 22 milioane USD. Suprafata pe care va fi construit proiectul reprezinta 1% din suprafata totala a capitalei, situata la limita nordica a sectorului 1, intre Aeroportul Baneasa, DN1, Aleea Privighetorilor si zona Iancu Nicolae.
Source: Saptamana Financiara