In acest sezon estival vor fi operate aproximativ 1.500 de zboruri charter

In acest sezon estival vor fi operate aproximativ 1.500 de zboruri charter

Conform datelor furnizate Patronatul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, in acest sezon estival vor fi operate un numar de 1.500 de curse charter datorita turistilor romani care cheltuie din ce in ce mai mult pe vacante si datorita prelungirii sezonului de vara, atat in ceea ce priveste Romania, cat si in tarile de destinatie.

Avand in vedere ca majoritatea avioanelor care efectueaza zboruri charter au intre 100 si 150 locuri, agentiile de turism vor vinde aproximativ 200.000 pachete turistice in care sunt incluse zborurile charter. Luand in calcul un pret mediu de 400 EUR pentru un sejur all-inclusive in Antalya, valoarea totala a pachetelor cu zbor charter din sezonul estival ar putea ajunge la 80 milioane EUR.

Directorul de programe al agentiei Paralela 45 care opereaza 11 curse charter saptamanal, Ondina Dobriban, a precizat ca cea mai solicitata perioada se intinde de la inceputul lunii august pana la 10 septembrie.

In 2006 compania aeriana Tarom a operat peste 650 de zboruri charter, au declarat reprezentantii companiei. ANAT, care include doar agentiile de turism membre ale asociatiei, aproximativ 800 de companii, a declarat ca in sezonul trecut Tarom a operat aproximativ 233 de chartere dus-intors, situandu-se pe locul 2, dupa Carpatair. Potrivit ANAT, in acest an Tarom colaboreaza cu agentiile de turism Prestige Tours, Prompt Service, Paralela 45, Kartago sau Happy Tour.

Potrivit informatiilor oferite de Paralela 45, numarul de zboruri charter saptamanale a crescut de la 10 la 11, insa perioada mai lunga de efectuare a dus la o crestere totala pe sezon de aproximativ 150%.

ANAT a precizat ca in acest sezon compania Blue Air va majora numarul de chartere de 2,5 ori, la aproximativ 425.

Zborurile charter contribuie la cifra de afaceri a companiei Blue Air cu aproximativ 12%, reprezentand 6 milioane EUR din totalul afacerilor de 50 milioane EUR inregistrate de companie anul trecut. Blue Air opereaza in principal cu agentiile de turism Kusadasi si J’Info Tours.

Agentia de turism Kusadasi, va efectua aproximativ 29 de zboruri chartere saptamanal pe diferite destinatii din Turcia si Grecia.

Reprezentantul ANAT, a declarat ca zborurile charterele reprezinta aproximativ 50% din totalul pietei turistice estivale. Jucatorii din piata estimeaza ca vor inregistra venituri mai mari cu aproximativ 25% din cursele charter, fata de anul trecut, piata totala a charterelor urmand sa atinga 80 milioane EUR la sfarsitul acestui an.

In afara de cursele charter clasice, agentiile de turism practica si vanzarea de pachete turistice in regim de zbor charter pe curse de linie.

Wizz Air opereaza zboruri la intervale de 30 minute si utilizeaza aeronavele si in timpul noptii, din aceasta cauza compania opereaza zboruri charter extrem de rar, a declarat Natasa Kazmer, manager de Comunicare si Relatii Publice Wizz Air.
Source: Ziarul Financiar