In acest an turismul extern va creste cu 30%

Cresterea puterii de cumparare, precum si preturile in scadere la serviciile specifice vor creste in acest an turismul extern cu 30% fata de anul trecut.

Presedintele Comisiei de Outgoing a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, din Romania, Adriana Goicea a declarat ca strategiile de turism adoptate de tarile care vor sa atraga cat mai multi vizitatori straini urmaresc, printre altele, servicii de profil calitative pentru toate buzunarele, care vor atrage un numar considerabil de turisti romani.

Totodata, ofertele tarifare atractive ale companiilor aeriene au dus la scaderea numarului turistilor care aleg transportul cu autocarul.

Destinatiile alese cu preponderenta de turistii care se deplaseaza cu avionul sunt Spania si Turicia iar destinatiile externe alese de turistii care se deplaseaza cu mijloace auto sunt Grecia si Bulgaria.

In acelasi timp, si numarul turistilor straini care aleg sa viziteze Romania este in crestere iar aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si Sibiul, Capitala Culturala Europeana in 2007, vor atrage cu 20% mai multi turisti straini decat in anul precedent. Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT a declarat ca in acest an se estimeaza ca Sibiul va atrage peste 500.000 turisti straini.

Presedintele Comisiei de Incoming a ANAT, Julian Andrei, a declarat ca Romania incaseaza putin de pe urma sectorului turistic comparativ cu potentialul turistic al tarii noastre.

Julian Andrei a precizat ca industria suvenirurilor s-ar putea dezvolta in paralel cu turismul si ar putea reprezenta o importanta sursa de venit, daca ar fi exploatata cum trebuie.

Oficialul ANAT apreciaza ca Romania ar putea ajunge la o cota de 500 EUR cheltuiti de fiecare turist strain, atat cat este in Bulgaria.

Source: Curierul National