In acest an organizatorii de evenimente vor inregistra o crestere a cifrei de afaceri cu 12-18%

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si cresterea continua a segmentului de afaceri va genera, in acest an si in anul viitor, o crestere a cifrei de afaceri cu 12-18% a organizatorilor de evenimente.

Investitiile specifice organizarii de evenimente sunt investitiile in spatii de conferinte, instalatii de sonorizare sau mijloace de transport al participantilor.

Vicepresedintele Asociatiei Organizatorilor de Conferinte si Expozitii din Romania, Malin Malineanu, a declarat ca investitiile sunt recuperate rapid deoarece nu necesita bani multi si aduc cresteri pe toate planurile, inclusiv la gradul de ocupare al hotelului.

Cea mai mare parte a veniturilor obtinute din organizarea de evenimente provin in special de la clientii romani si nu de la cei straini, Malin Malineanu estimand ca 80-90% din totalul evenimentelor au drept beneficiari clienti romani.

Directorul pentru Romania al retelei Goden Tulip si presedintele asociatiei organizatorilor de evenimente, Paul Marasoiu, estimeaza o crestere a turismului de afaceri de 30% in 2006, care depaseste astfel cresterea de anul trecut iar aproximativ 18%, aceasta majorare fiind influentata si de Summet-ul Francofoniei.

In prezent, din veniturile din turism de pe piata bucuresteana, 76% provin din turismul de afaceri.
Source: Cotidianul