In acest an numarul turistilor straini va creste cu 22%

In acest an numarul turistilor straini va creste cu 22% fata de 2006, cand peste 1,7 milioane de turisti straini au ales Romania, se arata intr-un studiu realizat de compania Peacock Hotels. Pana la sfarsitul acestui an se asteapta o circulatie de aproximativ 2 milioane turisti straini, reprezentand peste 30% din intrarile la frontiera.

In aceeasi perioada, estimarile privind incasarile in valuta vor depasi cu aproximativ 6% cheltuielile efectuate de turistii romani in afara tarii.

In 2006 turismul a contribuit cu 4,85% la Produsul Intern Brut iar in urmatorii 6 ani se estimeaza ca sectorul turistic va contribui cu 6,9% la PIB.

Potrivit studiului, doar 25%-27% din cele aproximativ 6 milioane de sosiri inregistrate la granita in 2006, potrivit INS, pot fi considerate in mod real sosiri ale turistilor straini, acest nivel fiind inferior celui din alte destinatii est-europene.

Circa 80% dintre turistii straini si romani care au calatorit in Romania in 2006 au optat pentru cazare in unitati hoteliere de diferite grade de confort, in detrimentul altor tipuri de structuri de primire turistica iar in perioada ianuarie-iunie 2007, 79% dintre vizitatori au innoptat in hoteluri.

Source: Evenimentul Zilei