In acest an numarul curselor charter a crescut la 100

In acest an numarul de curse charter a crescut la 100, fata de 70 cate erau in 2006 iar pe langa cursele organizate de pe aeroporturile din Bucuresti, Timisoara si Cluj au fost introduse in acest an si curse cu plecare de pe aeroporturile din Iasi, Bacau, Brasov si Targu-Mures. Principala preocuparea al turoperatorilor romani este o acoperire mult mai buna a intregii tari cu zboruri charter catre destinatii de vacanta cu foarte mare cautare, precum Turcia sau Grecia si introducerea de noi zboruri charter catre Santorini, Ibiza sau Republica Dominicana si Sankt Petersburg, in parteneriate.

Agentia Paralela 45 va opera prima cursa charter din Iasi catre Antalya si estimeaza ca in primul an de functionare va inregistra un grad de ocupare de 80%, mai ales datorita faptului ca va deschide o agentie la Iasi. In premiera Paralela 45 va organiza din acest an curse charter catre Ibiza iar primul zbor va fi efectuat in prima saptamana a lunii iunie.

Totodata, in acest an agentia Paralela 45 intentioneaza sa ofere pachete turistice cu destinatia America, incluzand si vizitarea New York-ului, care este un brand turistic foarte apreciat si care ar prinde foarte bine pe piata romaneasca. Alin Burcea, directorul agentiei, a ales varianta inchirierii unui avion charter care sa duca turistii pana la Barcelona si a altuia care sa ii transporte peste ocean. Insa principala problema este ca ambasada americana nu accepta deocamdata acordarea unui numar mare de vize, peste 100 o data. De asemenea, Paralela 45 a imbunatatit parteneriatul cu Austrian Airlines si duce grupuri de turisti de cate 25 sau 50 de persoane din trei in trei saptamani la Sankt Petersburg.

Dupa ce a vandut in ultimii ani peste 400 de pachete turistice pentru insula Santorini, in acest an, agentia J’Info Tours va organiza in premiera cursa charter catre insula vulcanica greceasca.

Din Oradea ar putea fi organizata o cursa charter catre litoralul bulgaresc insa aceasta idee nu a fost pusa in practica inca. Posibilitatea este analizata de agentia de turism Jade din Timisoara, impreuna cu o serie de agentii partenere din zona.

Agentiile de turism estimeaza pentru acest an ca Bulgaria va fi vizitata de peste 100.000 de turisti romani.

Toate zborurile charter programate pentru vara aceasta ar putea transporta aproximativ 150.000 de turisti si, la o ocupare medie de 75% si un tarif mediu de 400 EUR/sejur, ar putea aduce agentiilor venituri pe toata durata verii de peste 36 milioane EUR. Agentiile spera insa ca si pretul mediu pe sejur va creste in acest an, de la 400 la 500 EUR.
Source: Business Magazin