In acest an Tarom si-a bugetat investitii de 135 milioane EUR

Pentru acest an compania Tarom si-a bugetat investitii de 135 milioane EUR, de patru ori mai mult fata de 2006, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei. 40 milioane EUR vor fi asigurate din credite bancare si 9,4 milioane EUR din fonduri proprii.

Cea mai mare parte a sumei va fi destinata achizitionarii a doua aeronave Airbus A318, compania urmand sa primeasca la sfarsitul lui 2007 ultimele doua din cele patru aeronave A318 contractate in 2004, cu o valoare de 114,5 milioane USD. Pentru cele doua avioane care vor ajunge la sfarsitul anului sunt prevazute credite externe de aproximativ 79,4 milioane EUR.

Programul investitional, sustinut din resurse proprii, va fi derulat pe trei directii, realizarea de lucrari de constructii-montaj, importuri, investitii in diverse locatii din Romania si reparatii capitale motoare si aeronave. Totodata, Tarom va investi in renovarea compartimentelor cargo, in echipamentele de la sol, sectia de reparatii a aeronavelor, compartimentul servicii tehnice si in modernizarea unor agentii Tarom din teritoriu.

In acest an Tarom nu va dispune de fonduri bugetare pentru investitii.

Compania Nationala de Transport Aerian si-a bugetat pentru acest an o crestere de 6,5% a veniturilor totale, la aproximativ 300 milioane EUR si o majorare de 5,6% a veniturilor din exploatare, la 254 milioane EUR.

In 2006 Tarom a transportat aproape 1,3 milioane de pasageri iar pentru acest an si-a propus sa transporte 1,4 milioane de pasageri, potrivit Association of European Airlines, AEA.

In 2006 gradul de ocupare a fost 62%, fata de 61% in 2005 iar in ianuarie compania a transportat 104.000 de pasageri, in crestere cu peste 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care gradul de ocupare a fost de 61%, potrivit AEA.
Source: Ziarul Financiar