In acest an Primaria Capitalei renunta la taxa hoteliera

Taxa hoteliera de 3% din veniturile din cazare a fost eliminata pentru acest an de Primaria Capitalei, care a renuntat, astfel, la incasari estimate la peste 2 mil. EUR la nivelul unui an.
 

Decizia a fost transmisa turoperatorilor intr-o scrisoare adresata, la sfarsitul lunii ianuarie, Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, de catre Directia Generala de Dezvoltare si Investitii a Primariei Municipiului Bucuresti.
 

In cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti de pe data de 31 mai 2010 a fost supus spre dezbatere proiectul de hotarare privind taxele si impozitele locale aplicabile pe raza Municipiului Bucuresti in 2011. La sfarsitul discutiilor, proiectul de hotarare a fost supus la vot in intregime si nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptat. In aceasta situatie, in conformitate cu normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, neadoptarea hotararii pana la data de 31 mai presupune ca taxa hoteliera nu se plateste in anul urmator.
 

Conform unor estimari ale companiei de consultanta Fivestar Hospitality, industria hoteliera din Bucuresti a avut anul trecut afaceri de 90-100 mil. EUR, iar incasarile din serviciile de cazare s-au situat in intervalul 70-80 mil. EUR.
 

In prezent, in Romania, taxa hoteliera este stabilita de consiliile locale si este cuprinsa intre 0,5% si 5% din incasarile provenite din cazare.
 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului intentioneaza sa stabileasca o taxa hoteliera unica la nivel national, care sa reprezinte 2% din valoarea neta a unei nopti de cazare.

Source: 9AM