In acest an Bluie Air estimeaza ca va inregistra o cifra de afaceri de 47 milioane EUR

Operatorul aerian low-cost Blue Air estimeaza ca in acest an cifra de afaceri se va dubla fata de anul trecut, la 47 milioane EUR, depasind cu peste 10 milioane EUR estimarile initiale.

In perioada ianuarie-octombrie 2006 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 37,7 milioane EUR. Reprezentantii Blue Air au declarat ca aceasta crestere se datoreaza in primul rand preturilor accesibile, care de multe ori sunt mai scazute decat transportul terestru si cresterii numarului de destinatii, in acest an compania dubland numarul de curse regulate internationale la 38 de curse saptamanal. Peste 60% dintre destinatiile externe ale Blue Air sunt catre Italia si Spania.

Reprezentantii companiei au declarat ca noile destinatii introduse pentru sezonul de iarna sunt, printre rutele Bacau-Roma sau Torino, Bucuresti-Malaga si Bologna, precum si Cluj Napoca-Valencia. Dintre destinatiile cu cel mai mare ritm de crestere al numarului de pasageri fac parte si cursele spre Milano, Bologna, Malaga, Koln din Germania si Lyon din Franta.

Pentru 2007 compania si-a propus sa mentina acelasi ritm de extindere si sa introduca noi destinatii, precum Stuttgart in Germania, Lisabona in Portugalia, Londra in Anglia, Zurich in Elvetia, Grecia sau Larnaca in Cipru.

Blue Air estimeaza ca in 2007 va avea 75 de curse internationale pe saptamana, cu 37 mai multe decat anul acesta.

Blue Air are o flota de 3 aeronave Boeing si intentioneaza ca pana la sfarsitul acestei luni sa-si mareasca numarul de aeronave la 4 iar in 2007 sa achizitioneze 2 noi aeronave.
Source: Ziarul Financiar