In aceasta perioada se desfasoara la Brasov Bursa Nationala de Turism

Oficialii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, prezenti la Bursa Nationala de Turism care are loc in aceste zile la Brasov, au declarat ca principalul factor care ii descurajeaza pe turistii straini, dar si pe turistii romani este infrastructura.

Presedintele FPTR, Daniel Vasilescu, a precizat ca Romania mai are inca nevoie de investitii in sectorul turistic pentru a-i atrage pe vizitatorii straini si a-i determina pe romani sa isi petreaca vacantele in Romania dar ca, pentru ca investitorii sa vina in tara noastra, este nevoie de infrastructura.

Datorita scumpirii alimentelor cu cel putin 40% si a majorarii pretului gazului, proprietarii pensiunilor agroturistice au stabilit preturile pentru sarbatori cu 30% mai mari decat in iarna 2006. Tariful unui pachet cu 3 nopti de cazare va porni de la cel putin 150 EUR de persoana la o pensiune de 2 margarete si de la 250 EUR la pensiunile de 3 margarete, a precizat Attila Daragus, presedintele ANTREC.

Oficialii patronatelor din turism au declarat ca majorarea tarifelor este sustinuta in primul rand de numarul mare de taxe si impozite pe care companiile care activeaza in acest sector trebuie sa le achite statului. Investitorii in turism platesc aproximativ 90 de taxe la stat.

Source: Transilvania Expres