In Bucuresti va fi construit un centru SPA care va fi afiliat unui lant international

Tinu Sebesanu, general manager al companiei de consultanta Trend Hospitality, a declarat ca exista potential pentru a dezvolta centre SPA, fiind o latura a industriei turistice care se poate dezvolta cel mai mult in Romania.

Tinu Sebesanu a precizat ca una dintre firmele din grupul de firme Altrom, din care face parte si Trend Hospitality, va dezvolta un proiect pentru un SPA in zona de nord a Bucurestiului, cel mai probabil in Baneasa iar locatia va fi afiliata la un lant international de SPA-uri, in prezent purtandu-se negocieri cu doua companii. La nivel mondial activeaza operatori de profil precum Six Senses sau Cinq Mondes.

Investitia se va ridica la aproximativ 2,5 milioane EUR iar daca centrul SPA va avea rezultatele scontate, compania va mai demara un al doilea proiect, similar tot in capitala. In prezent, proiectul se afla in stadiul de concept, urmand sa fie semnat contractul cu firma internationala in primavara anului viitor iar centrul sa fie deschis pana la sfarsitul anului viitor. Partenerul strain va veni cu know-how-ul si trainingul personalului.

Un centru SPA este o locatie de relaxare, tratament de mentinere a frumusetii sau de intinerire si nu trebuie confundat cu statiunile balneoclimaterice, unde se fac tratamente in special medicale. Suprafata optima pentru un centru SPA este de 400-1.200 mp, exclusiv terenul din jur iar suma investita pentru fiecare mp construit se ridica la 2.000 EUR. Un centru SPA detine in medie 10 camere de tratamente, magazin unde sunt comercializate produsele folosite la tratamente iar pentru operarea lui este nevoie de 50-60 de angajati. 65% din veniturile SPA-ului sunt generate din servicii iar restul din produse auxiliare.

Centrele SPA situate in cadrul hotelurilor au dimensiuni mai mici insa au inceput sa devina in sine o sursa de profit pentru unitatile turistice.

La nivel local, mai activeaza cateva centre de acest tip, precum Ana Aslan SPA din cadrul hotelului Europa, din Eforie Nord.

Din Bucuresti, aproximativ 1% din populatie isi permite si isi doreste servicii de SPA, dintre care aproximativ 1.300 de persoane ar reprezenta masa critica lunara pentru a sustine investitia, a precizat Tinu Sebesanu.
Source: Adevarul