In 2017 companiile aeriene vor inregistra 3,91 miliarde de calatori

Potrivit studiului realizat de International Air Transport Association, IATA, in anul 2012 s-au inregistrat 2,98 miliarde de calatori ai companiilor aeriene, iar in 2017 se estimeaza ca se vor inregistra peste 3,91 miliarde de calatori.
De asemenea, se estimeaza ca piata de calatorii si turism va inregistra peste 7.680 mld. EUR in 2023. Aceasta estimare se bazeaza pe o crestere medie anuala de 4,4%.
Una dintre concluziile studiului  „Future Travel Tribes 2030: understanding tomorrow’s travellers” este ca tehnologia va juca un rol crucial in modelele de afaceri specifice industriei de calatorii si turism. Se estimeaza ca in urmatorii ani, 80% din populatia globului va dispune de telefoane inteligente. 
Mai mult de 50% dintre calatorii viitorului vor realiza fluxul specific rezervarilor folosind serviciul Web.
„Amadeus a evoluat de la un GDS pe zona aeriana, la un sistem <<one stop shop>> pentru tot ce inseamna rezervari. Astfel, astazi am prezentat solutia Content Rail (care permite rezervarile pentru caile ferate) si solutia Amadeus Hotels Plus (un agregator si sistem de rezervari pe zona hoteliera). De asemenea, din aceasta luna este disponibil in Romania si un sistem de rezervari pentru transferul de la aeroport. In acest mod, ne dorim sa acoperim tot ce inseamna rezervari, iar sistemele noastre ofera deja acces centralizat la toate aceste componente", a concluzionat Robert Komartin, General Manager – Amadeus Romania.  
Compania a lansat un parteneriat cu Blue Air, care a permis integrarea sistemului de rezervari Amadeus cu cel al companiei aeriene.

Source: Daily Business