In 2007 agentiile de turism care ofera pachete turistice in destinatii exotice vor inregistra o crestere a cifrei de afaceri

Agentiile de turism din Romania care ofera spre vanzare pachete turistice in destinatii exotice vor inregistra in acest an o crestere de aproximativ 30% fata de 2006, pe fondul cresterii numarului de turisti romani cu venituri peste medie.

Presedintele agentiei de turism Eximtur, Lucia Morariu, a declarat ca, in acest an, se va inregistra o crestere a numarului de turisti romani pe toate destinatiile exotice, in special in tarile unde nu se mai solicita viza de intrare. In acest an destinatiile de top pentru turistii romani vor fi Grecia, Spania, Tunisia, Egipt, Bulgaria, Italia, Portugalia si Austria.

In ceea ce priveste turistii straini care vor vizita Romania, cea mai mare crestere se va inregistra la sosirile de turisti din tarile Uniunii Europene, datorita liberei circulatii survenite in urma aderarii dar si a contactelor stabilite intre marii touroperatori europeni si firmele de profil din Romania, in cursul anului trecut, a precizat Lucia Morariu.

Pentru acest an, Eximtur estimeaza ca va inregistra o cifra de afaceri de 33 milioane EUR, in crestere cu aproximativ 25% fata de 2006, cand a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 27 milioane EUR, cu 30% mai mult fata de 2005.

Plecarile externe vor creste cu aproximativ 30% iar vanzarea de bilete de avion ar putea creste cu aproximativ 20%, in conditiile extinderii retelei proprii la 9 agentii, mentinerii numarului de revanzatori ai produselor agentiei la 450 si acordarii de francize Eximtur unui numar de minim 5 agentii de turism partenere, in orase din Romania, se precizeaza intr-un comunicat Eximtur.

In prezent Eximtur detine 8 agentii proprii, in Cluj, Bucuresti, Timisoara, Oradea, Sibiu, Baia Mare si Arad iar in acest an va deschide a doua agentie in Bucuresti.
Source: Curierul National