In 2007 Alitalia va avea rezultate financiare sub cele previzionate

Operatorul aerian Alitalia a raportat, pentru primul semestru din 2007, pierderi de 211,1 milioane EUR, in scadere fata de nivelul de 220,2 milioane EUR din perioada similara din 2006 dar a anuntat ca rezultatele financiare ale acestui an vor fi mai mici decat se previzioneaza. Traficul mai mare de pasageri a contrabalansat efectele negative generate de grevele foarte dese ale personalului.

In luna iulie 2007, guvernul italian a declarat inchis procesul initiat in urma cu sapte luni pentru privatizarea Alitalia, dupa ce si ultimul ofertant s-a retras, ca urmare a regulilor restrictive impuse. Autoritatile au anuntat ca nu au renuntat la intentia de a vinde participatia de 49,9% detinuta in companie dar au transferat responsabilitatea gasirii unui cumparator conducerii Alitalia.

Compania este evaluata la 1,1 miliarde EUR si nu a mai raportat profit din 1998. Viitorul companiei aeriene este nesigur, intrucat lichidarea este singura optiune pentru Alitalia, in cazul in care nu va fi vanduta unui investitor.

Source: Ziarul Financiar