In 2006 Romania a fost vizitata de 151.000 de turisti austrieci

In 2006 Romania a fost vizitata de 151.000 de turisti austrieci, cu 17,3% mai mult decat in 2005, generand venituri de aproximativ 40 milioane EUR pentru operatorii din domeniu. Numarul turistilor din Austria care viziteaza Romania depaseste numarul romanilor care viziteaza Austria.

Trendul de crestere al turistilor austrieci se va mentine si in acest an, mai ales ca promovarea tarii se bazeaza pe intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, pe Sibiu – capitala culturala europeana si pe Delta Dunarii – peisajul anului 2007/2008.

Turistii romani viziteaza Austria in special pentru schi pe timpul iernii si pentru vizite culturale indeosebi la Viena.

Pretul mediu pe care il platesc turistii austrieci pentru un concediu in Romania este de aproximativ 1.100 EUR.

Profilul turistului austriac s-ar rezuma la faptul ca acesta isi doreste natura virgina, sate arhaice cu traditii si folclor nealterate, ospitalitate, oferta culturala, infrastructura functionala, curatenie, vinuri seci, mancare bine gatita si concediul sa aiba o traire emotionala.

Simion Giurca, directorul biroului de turism al Romaniei, de la Viena, a adus in Romania pe langa jurnalisti austrieci si tour-operatori de talie mare, specialisti in turism care sa certifice calitatea programelor si serviciilor romanesti.

Simion Giurca a declarat ca pe langa campania promotionala la postul national de televiziune, biroul a derulat o campanie ampla outdoor in Viena, Graz, Salzburg, St. Palten si Klagenfurt. Totodata Romania s-a promovat pentru un an pe doua megaboarduri de 8×5 m amplasate pe autostrada Viena – Budapesta, pe tronsonul care leaga capitala austriaca de aeroport.

Austria ocupa locul 9 in clasamentul tarilor generatoare de turisti pentru Romania si locul 5 intre tarile vestice, dupa Germania si Italia.
Source: Adevarul